Wil jij de show stelen in maar 10 minuten tijd met een spectaculair resultaat, maak dan dit gerecht en succes is gegarandeerd. We hebben het per slot van rekening al druk genoeg zo voor de feestdagen nietwaar?

Roomkaas, bosui, gedroogde cranberry’s en pittige witte cheddar kaas vormen de basis van dit recept, deze ingrediënten worden opgerold tot een grote bal of meerdere kleintjes. De buitenkant wordt vervolgens gedecoreerd met gehakte pecannoten, gedroogde cranberry’s en peterselie.

Deze bal of balletjes zien er vervolgens heel feestelijk en spectaculair uit alsof je uuuuuuuuren in de keuken hebt gestaan. Daarnaast is het ongelooflijk lekker dus complimentjes zijn gegarandeerd en waarschijnlijk vraagt iedereen je naar het recept. Je kunt de bal gebruiken om broodjes of toastjes te besmeren, als appetizer of bij je soepje. Ook na het diner bij of in plaats van een kaasplank erg lekker. Als je allemaal kleine balletjes maakt en er een stokje in steekt heeft iedereen zijn eigen exemplaar. En ben je ergens te gast kun je een grote bal maken met een strik eromheen als cadeau voor de gastvrouw.

Recept cranberry, pecan kaas-bal.

Ingrediënten:

230 gram roomkaas.

120 gram gedroogde, klein gehakte cranberry’s.

60 gram gesneden bosui.

165 gram geraspte pittige witte cheddar kaas.

Voor de decoratie:

55 gram gehakte pecannoten.

55 gram gedroogde, klein gehakte cranberry’s.

55 gram gehakte verse peterselie.

Bereiding:

1- Gebruik een mixer of keukenmachine met menghaken of gebruik een houten lepel en je handen om de roomkaas, cranberry’s en de bosui te mengen. Voeg als laatste de cheddar toe en meng tot alles goed verdeeld is.

2- Schraap de massa op een groot stuk plastic folie en gebruik de folie om van de massa een mooie bal te vormen.

3- Meng de pecannoten, cranberry’s en de peterselie op een groot bord en rol de bal hierin totdat de hele buitenkant bedekt is.

Je kunt de bal onmiddellijk serveren of hem een nacht in de koelkast zetten, dan wordt de smaak nog lekkerder omdat alle ingrediënten lekker kunnen intrekken.

Veel succes en plezier bij het bereiden en alvast ‘bon appetit’.

Bron foto’s: Pinterest.