Soms zie je dingen voorbijkomen waarvan je denkt: “dat ik daar zelf niet aan gedacht heb” of: “dit kan no way werken….”. ik heb een top 5 gemaakt van een aantal waar mijn oog op viel, misschien voor jullie bekende items, ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord laat staan gezien. Voor mij 5 dingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had dus.

 

1- Een schaar met laser: hoe vaak gebeurt het niet dat je iets in een ongelooflijke scheve lijn knipt al doe je nog zo je best om recht te knippen. Met behulp van de laser geleide schaar die een laser lichtstraal op het materiaal doet verschijnen is dat nu verleden tijd. Je kunt dankzij deze schaar recht langs of zelfs op de laserlijn knippen. Ik zeg; super handig.

2- De pizza-schaar: om maar even bij de scharen te blijven, ik weet niet hoe het bij jullie is maar als ik een pizza moet snijden dan zitten mijn handen vol met saus en kaas en meestal moet ik ook nog flink trekken omdat het mes er niet echt goed doorheen komt. Daar hebben ze de pizza-schaar voor uitgevonden, ikzelf heb hem nog niet geprobeerd maar ik kan me voorstellen dat het werkt, mits de schaar natuurlijk goed geslepen is.

3- De buggy met step: Ik weet het niet, is dit handig of alleen maar gevaarlijk?

4- Een paraplu met bekerhouder: heb je ooit geprobeerd je koffie (het liefst Starbucks natuurlijk) te dragen in de regen samen met een paraplu en dan nog je tas erbij? Hiervoor heeft  ontwerper Jung-Woo Lee de oplossing bedacht. Door in het handvat van de paraplu een bekerhouder te maken kan je zonder problemen je koffie meenemen. Ik vind dit een geweldige uitvinding.

5- De honden-autogordel: in Duitsland en Spanje blijkbaar al verplicht deze autogordel, er valt wat voor te zeggen want een hond los in de auto kan natuurlijk heel gevaarlijk zijn.