Vergeet de lelijke kersttrui, die is zo 2016, Dit jaar is het de famjam, de matching pyjama voor het hele gezin.
Deze trend komt overwaaien uit (hoe kan het ook anders) Amerika, waar verschillende winkels dezelfde pyjama’s voor het hele gezin verkopen. En met het hele gezin bedoelen we ook de hond of kat. Met de koude kerstdagen voor de deur komt deze nieuwe hype natuurlijk als geroepen. Deze hype doet het ook bijzonder goed op social media. Op Instagram is #famjam de nieuwe #flamingo of de #unicorn die toch al goed was voor zo’n 6.000.000 berichten.

Voor Kathy Woods is de hype oud nieuws, zij heeft deze traditie al jaren; elk jaar in november wordt door middel van een familie meeting besloten welke matching pyjama’s dit jaar met kerst gedragen worden door het gezin Woods.

leuk idee in elk geval voor je kerstkaart.

Een jaar of 5 geleden begon in huize Woods deze traditie en ieder jaar is het voor Kathy een enorme uitdaging om iedereen in dezelfde pyjama’s te krijgen om vervolgens iedereen zo ver te krijgen te poseren voor de familie foto.

Deze traditie is inmiddels door veel gezinnen overgenomen, zo ook door het gezin van Lauren Gaines op bovenstaande foto. En nu is Nederland dus aan de beurt om de famjam te omarmen, leuk idee in elk geval voor je kerstkaart.

bron foto’s: therecord.com 0utdoor.pdk kohls.com hatley.com