Vroeger gebruikten Britse spionnen sperma als onzichtbare inkt????

Redelijk bizar deze stelling maar toch echt waar. Tijdens de eerste Wereldoorlog maakten de technische afdelingen er een wedstrijd van om de beste onzichtbare inkt te ontwikkelen. Uiteindelijk kwamen de Britten met een bizar maar tegelijkertijd subliem idee. Sperma was volgens hun het beste goedje om te gebruiken. Hoe kom je tot die ontdekking vraag ik me af, ik bedoel wie komt op het idee om eens te gaan kijken of het met sperma zou lukken om onzichtbaar te schrijven…..

Enfin, het goedje werkte zo goed omdat sperma niet op jodium reageert in tegenstelling tot andere al bestaande onzichtbare inkten. Na deze ontdekking kregen alle geheim agenten van de MI6-directeur Sir Mansfield Cumming de opdracht om sperma te gebruiken als onzichtbare inkt.

Vervolgens ging een Deense agent erg enthousiast aan de slag en legde een voorraadje aan, deze jongen had zijn enthousiasme echter beter kunnen bewaren voor andere doeleinden want al gauw bleek dat zijn brieven erg stonken en minder betrouwbaar waren, ieeeeeeeeuw. Daarna mocht er alleen nog verse ‘inkt’ gebruikt worden dat snap je.

Cameron Diaz smeerde per ongeluk het goedje in haar kuif in de film There’s Something About Mary, een Amerikaanse komedie uit 1998.

Bron foto: Pinterest.