A royal test of fitness between Kings and Queens, zo begon de uitnodiging om je in te schrijven voor dit CrossFit event georganiseerd door Primal Performance te Weert.

Voor degenen die niet weten wat CrossFit is: CrossFit is het combineren van verschillende fitnessactiviteiten, waarbij je zowel aan weightlifting als aan cardio en gymnastics doet. In de  CrossFit community vinden regelmatig Throwdowns plaats waarbij de deelnemers worden onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, daarnaast kun je in je eigen categorie kiezen of je voor the full monty gaat of de scaled versie

“Het event verliep vlekkeloos en van het strakke tijdschema werd niet afgeweken”

In Weert streden bijna 100 deelnemers (in de buitenlucht) om de felbegeerde titel, van heinde en ver afgereisd naar Limburg. Zo sprak ik de sympathieke Klaas uit; als ik me niet vergis Amsterdam. Hij vertelde pas 7 maanden geleden te zijn begonnen met CrossFit. En ja hoor, Klaas viel meteen in de prijzen. Stoere Klaas die zich afvroeg wat vrouwen belangrijke eigenschappen vonden bij een man. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat ik goed kan luisteren vroeg hij me, want dan, zo zei hij heb ik een probleem.

De Weerter box was goed vertegenwoordigd qua atleten en een groot aantal viel eveneens in de prijzen. Behalve atleten waren er behoorlijk wat vrijwilligers aanwezig, die goed werden verzorgd met eten en drinken. props sowieso voor de organisatie, het event verliep vlekkeloos en van het strakke tijdschema werd niet afgeweken.

Zelf heb ik ook wel eens aan een Throwdown deelgenomen maar zaterdag was ik er als vrijwilliger om te judgen, ook heel gaaf. Na een gedegen training gegeven door trainer en eigenaar Willem Peters van Primal Performance was ik er klaar voor.

“Natuurlijk was hardlopen ook onderdeel van een van de WODs”

Er waren speciaal voor deze dag drie verschillende WOD’s bedacht met zeer uitdagende onderdelen. Natuurlijk was hardlopen ook onderdeel van een van de WODs, het event werd gehouden bij een atletiekbaan tenslotte, dan kun je dat verwachten. Verder de altijd moeilijke GTO oftewel Ground To Overhead wat zoveel betekent als de stang vanaf de grond, boven je hoofd brengen. De uitputtende Burpees uiteraard, én mijn grootste CrossFit frustratie DU oftewel double unders (dit kan ik nl. nog steeds niet vaker dan 6 keer achter elkaar.) daarbij zie ik er altijd uit of ik sadomasochistische neigingen heb, armen en benen vol striemen. Een double under is met touwtjespringen in één sprong het touwtje twee keer onder je voeten door laten gaan. Bij de scaled versie waren het de singles gelukkig.

Ik heb enorm genoten, veel leuke mensen gesproken en was trots op ‘onze’ box, volgend jaar ben ik er zeker weer bij maar dan waarschijnlijk als atlete.

CrossFit event
CrossFit event

More My Power Blogs

De 5 dingen waar je me wakker voor kunt maken

Uiteraard mogen mijn familie en vrienden me altijd wakker maken als ze m’n hulp nodig hebben, of een feestje willen bouwen, maar voor welke geneugten des levens kun je me ook wakker maken?

Haar Trend Alert: Mulled Wine

Ik ben verliefd op dé haarkleur van het moment namelijk: Mulled Wine.

De 5 meest uitgevoerde cosmetische correcties in Nederland

Je oude auto breng je ook naar de garage als er een deuk in of kras op zit.